Lanxess lanceert driefasenplan voor reorganisatie

Lanxess lanceert driefasenplan voor reorganisatie

Lanxess logoRubberfabrikant Lanxes, met ook vestigingen bij Antwerpen, heeft een drie fasenplan ontwikkeld voor de reorganisatie onder de naam ‘Let’s Lanxess again’. Het reorganisatietraject is op 24 juli 2014 door de raad van bestuur in de hele groep ingevoerd en beoogt een groter concurrentievermogen.
Business-unites samenvoegen
Per 1 januari 2015 gaat Lanxess verschillende business units samenvoegen, zodat hun aantal van 14 op 10 wordt teruggebracht. Daarnaast gaat de groep zijn administratie wereldwijd afslanken. Dit alles moet leiden tot lagere kosten en een betere focus op zijn markten en klanten. “De voorbije maanden hebben wij gewerkt aan de fundamenten van onze reorganisatie. Hiermee zullen wij onze concurrentiekracht als groep aanzienlijk vergroten”, aldus Matthias Zachert, voorzitter raad van bestuur van Lanxess AG.
Business-unit Tire & Specialty Rubbers
De business units Butyl Rubber en Performance Butadiene Rubbers worden samengevoegd tot de business unit Tire & Specialty Rubbers. De business units High Performance Elastomers en Keltan Elastomers worden samengevoegd tot de business unit High Performance Elastomers. De productlijn speciaalchemie van de business units Rubber Chemicals, Functional Chemicals en Rhein Chemie worden ondergebracht in de nieuwe business unit Rhein Chemie Additives.
Dankzij de bundeling van de additievenactiviteiten hoopt Lanxess nieuwe markten te kunnen ontsluiten en nieuwe klanten te bereiken. Ook zal de directie worden afgeslankt en zal de ;productie worden geoptimaliseerd en aangepast aan de eisen van de markt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.