Lagere winst en omzet voor Nokian Tyres

Lagere winst en omzet voor Nokian Tyres

Nokian TyresNokian heeft haar omzet en winst in het 2e kwartaal, en in het eerste half jaar van 2016, zien dalen, Dit blijkt uit het zojuist gepubliceerde kwartaalverslag.

Daling
In het tweede kwartaal bedroeg de omzet 337,4 miljoen euro, 2,3% lager dan een jaar eerder (345,5 miljoen euro). Het bedrijfsresultaat daalde met 3,8% tot 77,5 miljoen euro en de winst daalde 4,9% tot 61,3 miljoen euro.
De omzet bedroeg in het eerste half jaar 613,3 miljoen euro, 2,2% lager dan een jaar eerder (626,8 miljoen euro). Het bedrijfsresultaat daalde met 0,7% tot 128 miljoen euro en de winst daalde met 49,4% tot 101,2miljoen euro. Deze sterke val werd veroorzaakt door een eenmalige belastingbetaling. Zonder deze betaling zou de winst in het eerste kwartaal met 1,6% zijn toegenomen vergeleken met een jaar eerder.

Belasting
Ondanks de verliezen zijn de verkoopvolumes in het tweede kwartaal hoger dan verwacht, aldus CEO Ari Lehtoranta in een toelichting. “De markten voor winterbanden in Noord-Amerika en Rusland waren ‘uitdagend’ terwijl de goede prestaties in Europa en die van zomerbanden in het algemeen veel van de verliezen goedmaakten.”
De omzet voor banden voor zwaar vervoer was iets hoger dan een jaar eerder, maar de winstgevendheid daalde.

Positief voor de winstgevendheid waren de dalende prijzen voor grondstoffen en de lagere productiekosten. De slechte situatie in Rusland drukten evenwel het bedrijfsresultaat en zorgden er voor een lagere groei.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.