Cooper meldt hogere winst bij lagere omzet

Cooper meldt hogere winst bij lagere omzet

Cooprer tireCooper Tire & Rubber heeft voor het tweede kwartaal van 2016 een winst gemeld van 71 miljoen doller, 18,3 procent meer dan een jaar geleden. Dit blijkt uit het zojuist gepubliceerde kwartaalverslag.

Hogere verkoopvolumes
De omzet bedroeg in het tweede kwartaal 740 miljoen dollar, 1,5 procent minder dan een jaar eerder. De verkoopvolumes lagen in totaal 0,9 procent hoger. In Amerika waren deze weliswaar iets lager dan een jaar eerder, maar dit werd ruimschoots gecompenseerd door een grotere stijging buiten Amerika.

Lagere grondstofprijzen
Het bedrijfsresultaat bedroeg 110 miljoen dollar, 11,1 procent meer dan een jaar eerder. Reden waren onder meer de lagere kosten voor grondstoffen en het hogere verkoopvolume. Dit woog ruimschoots op tegen de hogere productiekosten, de negatieve valuta-effecten en een negatieve prijsmix.
Bij de bandendivisie van Cooper daalden zowel de omzet als het verkoopvolume.

Voor het gehele jaar verwacht Cooper een volumegroei en een iets hogere marge dan in 2015. Het verslag over het tweede kwartaal was overigens het laatste dat werd gepresenteerd door CEO Roy Armes, hij gaat eind deze maand met pensioen als hoofd van Cooper Tire & Rubber.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.