Lagere omzet, hogere winst voor Hankook in Q1

Lagere omzet, hogere winst voor Hankook in Q1

HankookIn het eerste kwartaal 2013 was de omzet van Hankook Tire 1,7 procent lager dan in hetzelfde kwartaal van 2012 en 1,3 procent lager dan in het laatste kwartaal van 2012.
Lagere omzet
Dit bleek uit het verslag van Hankook Tire over het eerste kwartaal van 2013. Ondanks de daling noemt de bandenfabrikant haar omzet in het kwartaal nog heel acceptabel, gezien zwakke bandenmarkt. De omzet in de hele wereld bedroeg in het eerste kwartaal 1,5 miljard dollar. De operationele winst was 230 miljoen dollar, 10,4 procent meer dan een jaar eerder en 14,4 procent meer dan in het vierde kwartaal.
Hogere winst
Volgens Hankook is de hogere winst het resultaat van de groeiende positie als premium bandenproducent. De verkoop van UHP banden in Europa steeg 64 procent in het kwartaal en dat stuwde de winst met 25 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. In Rusland bedroeg de groei 80 procent en zuidoost Azië met 40 procent. Het aantal verkochte UHP banden voor OE toepassing steeg met 16 procent.
Op grond van deze resultaten verwacht vice-voorzitter en CEO Seung Hwa Suh dat Hankook Tire in de nabije toekomst een globale top vijf speler zal worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.