Conti: omzet 1e kwartaal lager, rest 2013 hoger

Conti: omzet 1e kwartaal lager, rest 2013 hoger

ContinentalIn het eerste kwartaal van 2013 waren de omzet en de winst van Continental lager dan het 1e kwartaal van 2012, maar over de rest van het jaar is men positief. Dit blijkt uit het verslag over het eerste kwartaal van 2013.
Lange winter
De omzet bedroeg 8 miljard euro, 3,4 procent lager dan dezelfde periode vorig jaar. Dit kwam volgens Conti omdat dit kwartaal 3 minder werkdagen had. “Daarnaast schakelden automobilisten door de ongebruikelijk lange periode van kou later dan normaal over op zomerbanden.” De EBIT (winst vóór rente en belasting) nam ten opzichte van het 1e kwartaal 2012 5% af tot 747 miljoen euro, vooral vanwege de hoge R&D kosten. De netto winst daalde 8,6% tot 441 miljoen euro.
De omzet van de Rubber Group bedroeg 3,1 miljard euro. Voor deze groep voorziet Conti dat de volumes zich positief zullen ontwikkelen: “De late overgang naar zomerbanden door de lange winter is positief voor de resultaten vanaf het 2e kwartaal.”
Herstel
Volgens CEO Dr. Elmar Degenhart herstelt Continental zich nu al van de zwakke start 2013, zoals hij zei tijdens de presentatie van het kwartaalverslag: “We denken ook dat de markt voor vervangingsbanden in Europa oppikt na de koude periode. Voor het gehele jaar gaan we nog steeds uit van rond 5% stijging van de omzet tot meer dan 34 miljard euro.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.