KwikFit wint Smurfit Kappa Innovation Award 2014

KwikFit wint Smurfit Kappa Innovation Award 2014

Kwikfit Smurfkit KappeHet door KwikFit en Mobil/Den Hartog ontwikkelde ‘Bag-in-Box’-systeem is uitgeroepen tot winnaar van de Smurfit Kappa Innovation Award 2014.
Innovation Awards
De Innovation Awards worden jaarlijks door Smurfit Kappa, één van ’s werelds grootste fabrikanten van verpakkingsmaterialen, uitgereikt aan bedrijven die innoverend zijn op het gebied van verpakkingsontwerpen en -ontwikkelingen. KwikFit en Mobil/Den Hartog wonnen de prijs voor de meest innovatieve oplossing in de categorie Industriële verpakkingen.
Bag-in-Box
Het Bag-in-Box-systeem, waarbij Mobil motorolie in kartonnen dozen van 20 liter wordt verpakt, is nu ook door een onafhankelijke jury beoordeeld als innovatief. Met deze wijze van verpakken wordt het gebruik van plastic flacons en metalen drums flink gereduceerd. Dit levert niet alleen een betere CO2-footprint op, maar zorgt ook nog eens voor een fikse reductie in de afvalstroom.
Het Bag-in-box-systeem bestaat uit een plastic zak met een tapkraan en daar omheen recyclebare FSC-kartonnen verpakking. Nadat de olie is verbruikt, kunnen het karton en de plastic zak gescheiden worden afgevoerd.
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.