KwikFit: Continental nadert marktleider Michelin

KwikFit: Continental nadert marktleider Michelin

KwikFit Zomerbanden top3De meeste auto’s in Nederland rijden nog steeds op Michelin banden. Met een aandeel van 19% blijft dit merk marktleider in Nederland, op de voet gevolgd door Continental met een marktaandeel van 18,3%. Dit blijkt uit de Bandenmonitor najaar 2014 van KwikFit.
A-merken lopen terug
Uit de Bandenmonitor blijkt ook dat de top tien goed is voor ruim 74% van het totaal aantal gemonteerde banden. Bij de marktaandelen van de diverse bandenmerken uit deze top tien is wel een aantal verschuivingen te zien ten opzichte van de vorige KwikFit Bandenmonitor najaar 2013. Zo loopt het marktaandeel van Michelin, Continental, Bridgestone, Goodyear en Pirelli terug. In het najaar van 2012 waren de vijf grote A-merken nog goed voor een wegdekaandeel van 60,3 procent. In 2013 was dat gezakt naar 55,5 procent en dit jaar komen zij uit op een gezamenlijk aandeel van 54,1 procent.
Vredestein doet het goed
Vredestein stijgt flink van een marktaandeel van 5,5% naar 6,2%. Uit eerdere metingen bleek al dat Vredestein groeiende was in de winterbandenmarkt, maar deze stijging zet nu ook door bij de zomerbanden. De stijging van de Koreaanse merken is tot stilstand gekomen, bij Hankook is zelfs een lichte daling van het wegdekaandeel zichtbaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.