Kwikfit Nederland versterkt introductie Nio
(Foto: Kwikfit)

Kwikfit Nederland versterkt introductie Nio

Kwikfit is door Nio Nederland gekozen als gecertificeerd servicepartner voor onderhoud en reparatie van zijn auto’s. EV-maker Nio komt hiermee voor het eerst op de Nederlandse markt.

Binnen de nieuwe samenwerking staat een ‘onbezorgde ervaring’ centraal. Daarom is een haal- en brengservice beschikbaar en beschikt het technisch personeel van Kwikfit over de benodigde NEN-certificeringen voor het verlenen van service aan NIO-voertuigen. De technici zijn daarnaast ook door Nio opgeleid. De autoserviceketen wil met de samenwerking inspelen op de versnelde elektrificatie in Nederland. Tegen het jaar 2030 moeten er namelijk dertig zero-emissiezones in ons land zijn, waar alleen uitstootvrije voertuigen mogen komen.

“We zien voor onszelf een grote rol weggelegd in de elektrificatie en verduurzaming van het vervoer in Nederland. De samenwerking met Nio sluit dan ook aan op deze ambitie en onze visie voor de garage van de toekomst”, vertelt Pieter Bikker, E-mobility directeur bij Kwikfit, in een persbericht.

Introductie

Nio werd vorig jaar via Noorwegen op de Europese markt geïntroduceerd en daar volgt nu de Nederlandse markt op. Net als in Noorwegen biedt het automerk op het gebied van service een direct-to consumer model, waarin Kwikfit de rol van servicepartner vervuld. Er zijn al meer dan veertig locaties geselecteerd, die de komende maanden worden uitgerold als ‘Nio approved service center’. Op 7 oktober zijn de eerste twee van deze punten in Amsterdam en Rotterdam geopend. Hiernaast komt er ook een gespecialiseerd servicepunt voor reparaties van hoogvoltage-batterijen.

Het automerk biedt consumenten drie nieuwe modellen, op basis van zijn NT2- platform. Klanten kunnen kiezen uit de ET7, EL7 en ET5, in combinatie met een abonnementsmodel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.