Kwik-Fit start e-service in Amsterdam op
(Foto: Kwikfit)

Kwik-Fit start e-service in Amsterdam op

Kwik-Fit opent in Amsterdam zijn eerste e-service filiaal. Deze e-service garage gaat zich volledig richten op het onderhoud van EV’s. De zaak is een concept-store en is volgens het bedrijf een voorbode voor filialen van de toekomst.

Klanten kunnen bij het nieuwe e-service filiaal aan de Overtoom terecht voor onderhoud aan zowel hun elektrische auto, als e-bike. Daarnaast moeten volgens het bedrijf ook verschillende andere elektrische voertuigen hier terecht kunnen voor service. Denk hierbij aan e-cargo bikes, e-microcars en LEV’s (Light Electric Vehicles). Kwik-Fit wil de kennis en ervaring uit dit filiaal uiteindelijk als basis gebruiken voor al zijn andere garages.

De reden voor het uitrollen van het e-service-concept ligt volgens het bedrijf bij de stijgende vraag naar EV’s. “We verwachten dat de onderhoudsbehoefte van elektrische auto’s sneller toeneemt, doordat ze steeds langer in gebruik zijn. Daarnaast zien we steeds meer andere soorten elektrische voertuigen de markt betreden, van e-bikes tot e-microcars. Hoe Nederlanders zich van A naar B verplaatsen gaat de komende jaren drastisch veranderen en wij zien hier voor onszelf een grote rol in weggelegd”, vertelt Pieter Bikker, directeur E-mobility bij Kwik-Fit Nederland, in een persbericht.

E-bike

Naast de e-service garage in Amsterdam opent Kwik-Fit meerdere e-bike service points in het land. Klanten kunnen bij de punten in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven terecht voor snelservice. Dit houdt in dat ze een afspraak online kunnen maken en dat deze binnen een uur verwerkt is. Deze eerste service points fungeren als springplank voor het bedrijf. Andere filialen moeten namelijk op termijn ook deze dienstverlening gaan aanbieden.

De introducties van E-Service en E-Bike Service zijn pas het begin, meent Kwik-Fit. “Voor ons is dit de eerste grote stap richting de e-mobility-markt en de garage van de toekomst. De energietransitie draait op volle toeren en wij zien onze rol hierin weggelegd in e-mobility. Om bij te dragen aan de energietransitie gaan we er voor zorgen dat onderhoud en reparaties aan allerhande elektrische voertuigen gemakkelijk en snel kunnen uit te voeren zijn. Daarom gaan we ons verbreden van garagebedrijf voor auto’s naar e-mobility service voor elektrische voertuigen”, voegt Martin Post, uitvoerend directeur bij Kwik-Fit, toe.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.