Kumho ontvangt 2 IDEA design awards

Kumho ontvangt 2 IDEA design awards

Kumho IDEA 2016Kumho heeft de prestigieuze IDEA designawards ontvangen voor haar Smasher en Sealant banden. Dit laat het bedrijf weten.

3 design prijzen
De IDEA award (International Design Excellence Awards) is één van de top drie designprijzen, samen met de Red Dot prijs en de iF International Forum Design prijs. Met het behalen van de IDEA prijs heeft Kumho met de Smasher en Sealant nu alle drie deze prijzen in de wacht gesleept.

Conceptband
Volgens de jury is de Smasher een toekomstgerichte conceptband, uitgerust met ultra-innovatieve technologieën. Hij is ontwikkeld in samenwerking met SsangYong en kan steile hellingen beklimmen door vacuum te creëren tussen de band en de grond. Ook kan hij hierdoor veilig rijden over zeer ruw terrein.
De Sealant wordt al in sommige markten verkocht. Volgens de jury combineert deze band een toekomstig met een actueel bandenontwerp. De Sealant dicht zelf een lek onder het rijden en voorkomt zodoende verlies van lucht. Deze band behaalde ook de Koreaanse en Japanse Good Design awards.

Kumho heeft recentelijk ook nog in de VS Green Good Design Awards 2016 in de wacht gesleept voor de ‘Eco Sense SE11’ en ‘Wattrun VS31’ banden, speciaal ontwikkeld voor milieuvriendelijke en elektrische voertuigen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.