Kumho Tire wint iF Design Award 2024 [partnerbijdrage]
Foto: Kumho Tire

Kumho Tire wint iF Design Award 2024 [partnerbijdrage]

Kumho is uitgeroepen tot winnaar van de International Forum Design Award 2024 (iF Design Award 2024).

Samen met de Red Dot Design Award en de IDEA Design Award wordt de iF Design Award erkend als een van de drie beste designcompetities ter wereld. Sinds de start in 1954 wordt de prijs georganiseerd door iF International Forum Design GmbH. De jury bestond dit jaar uit 132 experts van over de gehele wereld en ongeveer 11.000 inzendingen uit 72 landen streden om de felbegeerde prijs.

Kumho’s winnende inzending, de ECSTA PS71 EV, is gericht op de groeiende markt voor elektrische voertuigen (EV). Vorig jaar schatte het marktonderzoeksbureau FMI de omvang van de wereldwijde EV-bandenmarkt op $9.444.100.000 en voorspelde dat deze de komende tien jaar jaarlijks met 26,6% zou groeien, wat betekent dat de markt in 2033 tien keer zo groot zou zijn als in 2023.

Een van de opvallende kenmerken van de ECSTA PS71 EV is zijn uitstekende energie-efficiëntie, waardoor je met een volle acculading meer kilometers kunt afleggen. De band heeft een veel lagere rolweerstand dan gewone banden, waardoor hij zuiniger omgaat met brandstof en optimaal presteert voor EV’s. Tests met de band in de praktijk wezen uit dat de band 115% efficiënter is dan bestaande producten, wat voor een grotere actieradius zorgt.

De ECSTA PS71 EV zorgt ook voor een laag geluidsniveau tijdens het rijden. In lijn met de lagere geluidsniveaus van EV-motoren, is de band uitgerust met nieuwe technologie die ontworpen is om het afrolgeluid van de band tot een minimum te beperken. Dit omvat een nieuw loopvlakontwerp met geluidsabsorberende materialen aan de binnenkant van de band.

Zelfs met de onmiddellijke acceleratie en het hoge vermogen van EV’s biedt de band een uitstekende grip op de weg. Omdat EV’s zwaarder zijn dan conventionele auto’s en een hoog acceleratieniveau hebben, kunnen ze een grotere druk op de banden uitoefenen. Om hierop in te spelen, is de ECSTA PS71 EV voorzien van een versterkte structuur, die voor uitstekende rijeigenschappen zorgt. Ondanks deze versterkte structuur minimaliseert deze band de rolweerstand en verbetert hij de energie-efficiëntie aanzienlijk.

“We zien en verwachten veranderende behoeften in de markt en klanten en komen zodoende met nieuwe producten”, aldus Man-sik Cho, hoofd van de R&D Division bij Kumho Tire. “In een snel veranderende mobiliteitsmarkt zullen we innovatieve, toekomstgerichte technologieën ontwikkelen en onze klanten betrekken bij het omzetten van ideeën in realiteit.”

Kumho Tire krijgt elk jaar erkenning bij belangrijke ontwerpwedstrijden in Korea en over de gehele wereld, wat de kwaliteit en innovativiteit van zijn producten bewijst. Als slimme mobiliteitspartner voor een duurzame toekomst wil Kumho met innovativiteit en praktisch gebruiksgemak zijn positie als wereldwijd premiummerk verder versterken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.