Autobild: meeste winterbanden voorbeeldig tot goed

Autobild: meeste winterbanden voorbeeldig tot goed

De meeste op de markt beschikbare winterbanden zijn voorbeeldig tot goed. Slechts een enkele band, meestal van een minder bekende fabrikant, is beslist niet aan te bevelen. Dat komt naar voren uit de jaarlijkse uitgebreide testen van meer dan 200 modellen in 9 verschillende maten door het Duitse Autobild.

De Duitse autojournalisten hebben de banden getest onder alle mogelijke winteromstandigheden op sneeuw en een nat of droog wegdek. Die banden worden anoniem bij de gewone handel gekocht.

In de meeste maatgroepen komen banden van gerenommeerde merken als Michelin, Pirelli, Goodyear, Dunlop en soms ook Continental als ‘voorbeeldig’ uit de bus. Banden van onder meer Bridgestone, BF Goodrich, Falken en Vredestein scoren soms ‘voorbeeldig’ maar ook vaak ‘goed’.
Nokian en Uniroyal behoren tot de merken die Autobild enkele malen ‘bevredigend’ noemt. Niet aanbevelenswaardig is een enkele band van Petlas, Minvera, Tristar, Nankang, Syron en Durotorn.

Bij de grotere testen met ruim 50 winterbanden wordt ook het aspect ‘kosten’ beoordeeld. Daartoe wordt op de rollenproefstand de bereikbare loopbelasting en de rolweerstand bekeken. Aansluitend wordt dan wat de kosten betreft nog de prijs per 100 kilometer loopbelasting berekend. “In de grote test hebben we een voorronde gehouden met remtesten op sneeuw en een nat wegdek, de banden met de slechte prestaties worden dan al uitgesorteerd,” legt Autobild nog uit.

Voor de volledige resultaten:
Winterreifen-Test 2022: über 200 Winterreifen im Vergleich – AUTO BILD

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.