I&L Logistiek start nieuw koeriersplatform

I&L Logistiek start nieuw koeriersplatform

Vervoersspecialist I&L Logistiek in Tilburg heeft een landelijk platform ontwikkeld voor koeriersdiensten en bijzondere logistieke opdrachten. Dit meldt het bedrijf.
Efficiënter
Via het platform wil het bedrijf veel efficiënter koerierdiensten en logistieke opdrachten uitvoeren. Alle vervoersopdrachten uit de Benelux worden behandeld door het Landelijk CoördinatieCentrum Koeriersdiensten (LCCK). Dit moet leiden tot het efficiënter en milieubewuster laten plaatsvinden van sneltransport en bijzondere logistieke opdrachten. Door het slimmer plannen komen er ook minder voertuigen de weg.
Centrale locatie
Alle aanvragen uit de Benelux komen binnen op één centrale locatie (de I&L Logistiek Control Tower). Vervolgens worden ze gepland in het bestaande LCCK-netwerk van I&L Logistiek en haar partners. Door op deze manier ritten te kunnen combineren wordt er voor hetzelfde aantal opdrachten gemiddeld 50% minder voertuigen gebruikt.
Er wordt nu gewerkt aan een soortgelijk platform voor de reguliere logistiek. Samen met vier vooraanstaande stakeholders wordt er gewerkt aan een LCCL: een Landelijk CoördinatieCentrum Logistiek. Vervoerders maken hierbij hun lege ruimte in bestaande lijnen zichtbaar. Het is de bedoeling dat hiervoor in de zomer de eerste pilot van start gaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.