Hogere omzet en winst voor Pirelli

Hogere omzet en winst voor Pirelli

Pirelli meldt in het eerste half jaar 2012 een omzet- en winstgroei in de belangrijke economieen ten opzichte van dezelfde periode in 2011, ondanks de marginale vertraging in de tweede kwartaal. Dit blijkt uit het halfjaarverslag dat zojuist is verschenen. Belangrijkste redenen zijn volgens de bandenfabrikant de strategische keuze om te focussen op het premium segment autobanden en de aanwezigheid in snel groeiende economieën.
In het eerste half jaar van 2012 heeft Pirelli een omzet behaald van net iets meer dan 3 miljard euro, een toename van 8,3 procent ten opzichte van de 2,8 miljard in dezelfde periode van 2011. Premium autobanden hadden een aandeel van 50,5 procent in de totale omzet. De winst kwam uit op 400,7 miljoen euro, 38,1 procent hoger dan de 290,1 miljoen euro in dezelfde periode van 2011.
De financiele positie van het bedrijf blijft evenwel negatief. Op 30 juni 2012 bedroeg deze een negatieve 1,7 miljard euro, op 31 maart 2012 was dit nog -1,3 miljard euro. Oorzaken zijn volgens het halfjaarverslag naast genomen voorzieningen onder meer de acquisitie van de bandenketens Campneus in Brazilie en Dackia in Zweden.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. afhaal chinees

    Typisch geval van kunstmatig de cijfers beinvloeden, dit stond er nog op 26 juni in bandenportaal nieuws: Bron, Bandenportaal.
    Ook de cijfers, die Pirelli heeft gepubliceerd over de gehele bandenmarkt, laten een dalende trend voor de bandenverkopen in Europese zien. De verkoop van OE personenautobanden daalde in mei 2012 met 13 procent op jaarbasis. Voor banden voor de vervangingsmarkt bedroeg de daling 10 procent op jaarbasis. Voor de eerste 5 maanden van 2012 bedroeg de daling van OE-banden 7 procent en die van vervangingsbanden 13 procent.
    De Europese truckbandenmarkt liet een zelfde beeld zien. Volgens Pirelli daalden de verkopen in de OE-markt met 12 procent en die van vervangingsbanden met 28 procent. De eerste vijf maanden van dit jaar bedroeg de daling voor OE-banden 8 procent en die van vervangingsbanden 30 procent.
    Volgens Pirelli laten deze cijfers een zelfde beeld zien als de eerder gepubliceerde cijfers van concurrent Michelin. Ook Pirelli verwacht op korte termijn geen verbeteringen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.