Hankook Tire lanceert e-cube ecologisch totaalconcept

Hankook Tire lanceert e-cube ecologisch totaalconcept

Hankook Tire lanceert een nieuwe radiaalbandenconcept met de naam “e-cube“. Dit concept voor bedrijfswagens zal na een uitgebreide testfase alsmede omvangrijke veldtests voor het komende seizoen in een compleet assortiment verkrijgbaar zijn. e-cube symboliseert drie ontwikkelingsrichtingen: Energy (lage rolweerstand), economy (langere levensduur) en environment (minder schadelijke stoffen en een zachter afrolgeluid). Het concept vertegenwoordigt als milieuvriendelijke, economische en vooruitstrevende totaaloplossing een compleet matenpakket voor bedrijfswagens in 13 verschillende maten. E-cube bestaat uit banden voor gestuurde en aangedreven assen en de bijpassende trailerbanden. De profielen zijn voor het gebruik op het Europese wegennet geoptimaliseerd en verkrijgbaar als AL10 e-cube (All Position Long Haul) voor de sturende as en DL10 e-cube (Drive Axle Long Haul) voor de aandrijfas in de maten 295/80 R22.5, 315/80 R22.5, 315/70 R 22.5, 295/60 R 22.5 en 315/60R 22.5; de AL10 e-cube is bovendien verkrijgbaar in de maat 385/55 R 22.5. Voor aanhangers en trailers is TL10 e-cube (Trailer Long Haul) in 385/65R 22.5 alsmede als Super-Single in 445/45R 19.5 leverbaar.
Het concept e-cube is een onderdeel van de wereldwijde ontwikkelingsfilosofie van Hankook’s ‘Kontrol Technology’, afgeleid van.de Engelse begrippen Kinetic (voor beweging) en Control (voor controle). Hiermee zegt Hankook Tire de best mogelijke controleerbaarheid te realiseren bij de interactie tussen chauffeur, auto en wegdek tijdens het rijden. Kontrol Technology is ontwikkeld om alle op dit moment beschikbare voordelen van de allernieuwste Hankook-bandentechnologie op het gebied van veiligheid, rijgedrag, comfort en milieuvriendelijkheid aan chauffeurs ter beschikking te stellen.

Dit bericht heeft 0 reacties

 1. Nick

  Hardstikke mooi concept van Hankook, maar er rest mij een punt om hierover iets te zeggen.
  Je kunt nog zo’n mooie concepten in het leven roepen en uitwerken, maar als je vervolgens geen goed voorraadbeheer toepast wat op dit moment bij Hankook Nederland aan de hand is, heeft het hele concept geen kans van slagen.
  Je kunt niets verkopen terwijl er wel vraag is. Politiek voer je in Den Haag en handel drijf je in de economie. Maar ik denk dat Dhr. Moon (directeur Hankook Nederland) eigenlijk in Den Haag had moeten zitten.
  Dus zorg eerst voor een goede voorraad, zodat de Hankook-medewerkers ook geen
  nee-verkopen hebben. Dan blijven de transporteurs ook tevreden zodat ze hun vrachtwagens op Hankook truckbanden kunnen laten rijden.
  Groet Nick

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.