Hankook presenteert eerste ISCC Plus-gecertificeerde EV-band voor Porsche Taycan
(Foto: Hankook).

Hankook presenteert eerste ISCC Plus-gecertificeerde EV-band voor Porsche Taycan

Hankook presenteerde vandaag (woensdag 5 juni) de iON evo, de eerste EV-zomerband met ISCC Plus-certificering, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Deze band, die voor 45 procent uit duurzame grondstoffen bestaat, is ontwikkeld voor de volledig elektrische Porsche Taycan. Dit maakt de iON evo tot de eerste band met deze certificering als originele uitrusting voor een voertuig.

“Met de iON evo met ISCC Plus-certificering presenteren we het resultaat van onze ambities voor duurzamere banden,” aldus Klaus Krause, vice president van het Europese Technical Center van Hankook. De band wordt geproduceerd in de vestiging in Hongarije, die als tweede locatie van Hankook de ISCC Plus-certificering heeft behaald.

De iON evo maakt gebruik van hernieuwbare en gerecyclede materialen zoals biologisch gebaseerde silica, gerecycled PET-textielkoord, en synthetisch rubber uit biocirculaire grondstoffen. ‘Deze materialen bieden dezelfde sterkte en duurzaamheid als conventionele bandcomponenten’, aldus Hankook. De band is ontworpen om de actieradius van de Porsche Taycan te vergroten, met een lagere rolweerstand die volgens Porsche zorgt voor een toename van de actieradius met 40 kilometer per acculading.

Met de introductie van de iON evo versterkt Hankook zijn positie in de markt voor duurzame banden en draagt het bij aan de verduurzaming van het wagenpark.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.