Hankook presenteert conceptbanden

Hankook presenteert conceptbanden

Op de IAA 2017 in Frankfurt presenteerde Hankook Tire innovatieve conceptbanden, die geïnspireerd zijn op toekomstige mobiliteit.

Connected world
Elk van de vijf conceptbanden weerspiegelt de designfilosofie van Hankook. De banden worden onder de noemer ‘Connect to the Connected World’ ontwikkeld, waarmee het bedrijf mogelijke innovatieve bandentechnologieën voor de mobiliteit in de toekomst wil schetsen. Daartoe behoren mobiliteitsconcepten zoals carsharing, autonoom rijden en auto’s die met elkaar verbonden zijn. De banden zijn ontwikkeld in het kader van het project ‘Design Innovation 2016’, een stimuleringsprogramma van het bedrijf voor wereldwijd toonaangevende designuniversiteiten. Studenten van de University van Cincinnati hebben de vijf futuristische conceptbanden Magfloat, Flexup, i-Play, Shiftrac en Autobine ontwikkeld.

Resultaten
Het resultaat is de ‘Magfloat’, een voortbewegingsmiddel op basis van magneetveldvergroting, de ‘Flexup’, die kan traplopen, de ‘Shiftrac’.met uitstekende bochteigenschappen, en de ‘Autobine’, dat overeenkomstig aan het aantal passagiers automatisch banden kan toevoegen c.q. verwijderen..

In 2017 zijn de Flexup en de Shiftrac bij de 2017 IDEA Awards bekroond.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.