Hankook opnieuw in Dow Jones duurzaamheidslijst

Hankook opnieuw in Dow Jones duurzaamheidslijst

DJSIHankook Tire staat voor het tweede jaar op rij op de wereldwijd vermaarde “Dow Jones Sustainability Index“. Dit is naar eigen zeggen een bewijs voor de duurzaamheid van het bedrijf.

Tweede jaar
Volgens Hankook bewijst deze vermelding haar duurzame status als één van de meest duurzame bandenfabrikanten ter wereld. De inspanningen van Hankook Tire om haar duurzaamheid te verbeteren hebben ertoe geleid dat het bedrijf voor het tweede jaar op rij in de wereldklasse van de DJSI is opgenomen.

Ook maatschappelijk verantwoord
De DJSI is in 1999 opgezet als een gezamenlijke lijst van S&P Dow Jones Indices en RobecoSAM. Het is de eerste wereldwijde lijst waarin de financiële, milieutechnische en sociale invloed van de 2.500 belangrijkste bedrijven ten aanzien van de beurswaarde wordt vermeld. De DJSI omvat tevens de toonaangevende bedrijven op het gebied van duurzaamheid in elke industriële groep die zijn beoordeeld op hun maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

Sinds de eerste vermelding op deze lijst in 2016 heeft Hankook Tire door de samenstelling van zeven verschillende MVO-commissies binnen het bedrijf, proactief ingespeeld op initiatieven ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.