Hankook opent Europees testcentrum in Finland

Hankook opent Europees testcentrum in Finland

Hankook heeft haar eigen Europese testcentrum voor winterbanden geopend, genaamd ‘Technotrac’. De locatie is in Finland, ongeveer 300 km ten noorden van de poolcirkel.

Winterbanden
Het testcentrum is geopend na een bouwtijd van meer dan een jaar. Dit betekent dat Hankook haar winterbanden voor de Europese markt niet alleen in Europa ontwikkelt en produceert, maar ook onder winterse omstandigheden test.
Technotrac omvat drie vlakke banen voor het testen van de remmen, de tractie en de laterale stabiliteit op sneeuw of ijs. Tevens is er een infrastructuur met kantoren, vergaderfaciliteiten, werkplaatsen en een groot magazijn voor koude opslag.

OEM leveringen
Belangrijke aanleiding voor de bouw van het nieuwe “Technotrac Ivalo” is de uitbreiding van het aantal OEM leveringen van banden aan autofabrikanten. Het testcentrum komt naast het reeds bestaande ontwikkelingscentrum in Duitsland en de productie- en indoor testfaciliteiten in Hongarije. Hiermee beschikt Hankook nu over alle faciliteiten en mogelijkheden voor het ontwikkelen en produceren van banden in Europa.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.