Q2: Bandenverkoop Europa stijgt licht

Q2: Bandenverkoop Europa stijgt licht

ETRMADe verkopen van vervangingsbanden hebben in het tweede kwartaal van 2016 een lichte stijging laten zien ten opzichte van het tweede kwartaal 2015. Dit meldt European Tyre and Rubber Manufacturers’ Association (ETRMA) op basis van haar zojuist gepubliceerde statistieken. In totaal werden er in deze periode 102.574 vervangingsbanden verkocht; In dezelfde periode 2015 waren er dit nog 100.559.

Groei afgezwakt
De stijging betrof vervangingsbanden voor de personen- en bedrijfsauto’s en tweewielers. De verkopen van landbouwwerktuigen daalden 7%. De groei in het tweede kwartaal is echter wel afgezwakt ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016. De verkopen van personenautobanden lieten in de maand juni een daling zien van 2%.

Half jaar
Over het gehele eerste half jaar van 2016 waren de verkoopresultaten van personen- en bedrijfsautobanden positief, maar wel lager dan de branche had verwacht op basis van de goede start van het jaar, aldus de ETRMA. De verkopen van landbouwbanden bleven achter en lieten in het tweede kwartaal een daling van 7% zien. Over het eerste half jaar bedroeg de daling 7,8%.

“Het is interessant om te zien wat de rest van het jaar zal zijn”, aldus ETRMA secretaris generaal Fazilet Cinaralp. “En dan vooral hoe de verkopen van winterbanden, die vorig jaar slecht presteerden, zullen uitvallen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.