Hankook met nieuwe banden in DTM

Hankook met nieuwe banden in DTM

Hankook introduceert voor het komende DTM seizoen een nieuwe generatie droogweerbanden op het circuit. De exclusieve bandenpartner van de DTM komt hiermee tegemoet aan de wensen van de drie autofabrikanten Audi, BMW en Mercedes-Benz alsmede van de organisator ITR.

Sneller
Het gaat om de nieuwe Ventus Race banden die ten opzichte van hun voorganger meer grip meten genereren. Ze hebben dezelfde maten als hun voorgangers (VA: 300/680 R 18, HA: 320/710 R 18), maar hebben meer grip en zijn bij een geforceerde rijstijl ook iets sneller. De autofabrikanten en organisator ITR hopen op nog spannendere races en beduidend meer inhaalacties. Daar staat tegenover dat ze, afhankelijk van het gebruik sneller en meer zullen slijten. Dit zal volgens Hankook een duidelijke invloed hebben op de rondetijden.
De aanpassingen hebben alleen betrekking op de slicks; de DTM-regenbanden, de Ventus Race Rain, blijven in 2017 hetzelfde.

Zwaarste wedstrijd
“De DTM is onbetwist een van de technisch zwaarste wedstrijdseries ter wereld. Daarom moesten wij ook in het verleden bij de DTM-racebanden al enkele ontwikkelingstechnisch zware noten kraken”, aldus Manfred Sandbichler, directeur motorsport van Hankook. “Net als in de voorgaande jaren zijn wij er ook ditmaal bij de 2017-specificaties weer uitstekend in geslaagd, zoals de feedback van de laatste tests heeft bevestigd. Daarmee wordt vanuit het perspectief van de banden opnieuw voor een spannend seizoen gezorgd.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.