Apollo start bouw Greenfield fabriek in Hongarije

Apollo start bouw Greenfield fabriek in Hongarije

De bouw van de eerste Europese Greenfield fabriek van Apollo Tyres in Gyöngyöshalász, Hongarije, is van start gegaan. Viktor Orbán, premier van Hongarije, en Onkar S Kanwar, Chairman van Apollo Tyres, hebben samen de eerste steen gelegd.
Apollo en Vredestein
De fabriek van Apollo zal begin 2017 in gebruik worden genomen. De fabriek zal zowel Apollo- als Vredestein-banden produceren en zal de hele Europese markt bedienen. De fabriek krijgt een capaciteit van 5,5 miljoen banden voor personenwagens en lichte bedrijfswagens en 675.000 banden voor zware bedrijfsvoertuigen per jaar. Als aanvulling op de bestaande fabriek in Nederland, kan het bedrijf hiermee de Europese markt met het gehele assortiment van Apollo en Vredestein bedienen.
2e fabriek Europa
Onkar S Kanwar, Voorzitter van Apollo Tyres Ltd, sprak van een mijlpaal voor Apollo Tyres: “Enkele jaren geleden hadden we geen enkele vestiging in Europa en nu bouwen we al aan de 2e fabriek. Met de nieuwe capaciteit in Hongarije kunnen we onze focus op de Europese markt verder intensiveren.”
Het werven van personeel voor de nieuwe fabriek is begin dit jaar van start gegaan en het bedrijf heeft al een studiebeursovereenkomst afgesloten met een kleine 90 technici, die op 1 juli in dienst zullen treden. In de tweede helft van het jaar zullen daar nog 150 technici en gediplomeerde ingenieurs bij komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.