Hankook bouwt testcentrum boven poolcirkel

Hankook bouwt testcentrum boven poolcirkel

Hankook Tire heeft een overeenkomst gesloten met het Finse bandentestbedrijf Test World om haar eerste testcentrum voor winterbanden in Europa te bouwen.

Nieuwe testbanen
Het nieuwe testcentrum wordt in de buurt van Test World in het Finse Ivalo, 300 kilometer boven de poolcirkel, gebouwd en zal vanaf december 2016 de locatie voor de tests van de winterproducten van Hankook vormen. Hier bouwt Hankook nieuwe testbanen voor verschillende testsituaties, volledig omgeven door een veiligheidshekwerk en voorzien van de noodzakelijke verbindings- en servicewegen. Het testcentrum zal worden gebouwd met ultramoderne werkplaatsen, kantoren, vergaderruimten en personeelsverblijven. Na het ondertekenen van de overeenkomst werd onmiddellijk begonnen met de voorbereidingen.

Wisselende omstandigheden
De bandenfabrikant heeft tevens te maken met de tegenwoordig steeds sneller wisselende omstandigheden en de onzekere winters in de zuidelijke delen van Scandinavië en de Alpen. De locatie in Ivalo biedt stabiele en lange winterse omstandigheden, waardoor de testperiode aanzienlijk wordt verlengd. Bovendien worden de flexibele vliegverbindingen en vele nevenfaciliteiten gezien als extra voordelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.