Groei verwacht voor markt vliegtuigbanden

Groei verwacht voor markt vliegtuigbanden

De globale omzet in de markt voor vliegtuigbanden zal groeien van 1,11 miljard dollar in 2015 tot 1,35 miljard dollar in 2020. Dit voorspelt onderzoeksbureau Markets and Markets in haar rapport ‘Aircraft Tires Market by Application’.

Groeiende vraag
Dit betekent dat de markt de komende jaren zal groeien met 4,35% per jaar. Redenen voor deze groei zijn volgens het onderzoeksbureau onder meer de groeiende vraag naar vliegtuigen, de frequente vervanging van vliegtuigbanden en de toenemende zorg over de veiligheid en de daaruit voortvloeiende veiligheidseisen.

Maar vliegreizen
Volgens het onderzoeksbureau neemt de vraag naar reizen per vliegtuig toe. Hierdoor groeit ook de vraag naar vliegtuigen als aanvulling en als vervanging van de vloot. Ook neemt de efficiency van vliegen toe door een verlaging van het gewicht.

Markets and Markets denkt dat de markt voor vliegtuigbanden het sterkst zal groeien in zuidoost Azië. Daar kent de vliegtuigindustrie de laatste jaren een sterke groei, en dus ook die voor vliegtuigbanden. Deze groei wordt mogelijk gemaakt door een toename van overheidsbestedingen in de ontwikkeling van de infrastructuur, een liberalisatie van het luchtvervoer en een groeiend aantal luchthavens.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.