Goodyear SoundComfort verkozen tot Product van het Jaar

Goodyear SoundComfort verkozen tot Product van het Jaar

De geluiddempende SoundComfort-technologie van Goodyear is in België en Nederland verkozen tot Product van het Jaar 2019.
Consumenten
De Product van het Jaar-award is ‘s werelds grootste award voor productinnovatie op basis van consumentenstemmen. 5.000 consumenten brachten hun stem uit in een nationaal representatieve studie uitgevoerd door Nielsen, een wereldwijde leider in consumentenonderzoek.
De SoundComfort-technologie is een antwoord op het feit dat auto’s elk jaar stiller worden, zeker de steeds populairdere elektrische en hybride auto’s, waardoor de rolgeluiden van banden steeds meer opvallen in de auto.
Schuimelement
Om ook de banden stiller te maken brengt Goodyear een schuimelement van open-cel polyurethaan aan op het binnenoppervlak van de band. Deze geavanceerde schuimlaag vermindert de luchtvibraties in de band. De SoundComfort-technologie maakt het interieur van de auto tot de helft stiller in vergelijking met conventionele banden (gemiddeld tot -4db) door de resonanties in de luchtholte van de band te verminderen, zonder dat dit ten koste gaat van de rijprestaties.1
Het schuim is licht genoeg om geen impact te hebben op het verbruik, de rolweerstand of de maximumsnelheid. (Foto: Goodyear)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.