Goodyear Dunlop EMEA wijst op beperkingen bandenlabel

Goodyear Dunlop EMEA wijst op beperkingen bandenlabel

“Het nieuwe bandenlabel is fantastisch, maar het mag duidelijk zijn dat banden veel meer inhouden dan deze drie criteria.” Dit vertelde Arthur de Bok, President van Goodyear Dunlop voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), tijdens het Bandencongres van Aftersales Magazine op 30 mei. Op deze dag mochten de bandenfabrikanten de eerste banden voorzien van het nieuwe Europese bandenlabel en de labelresultaten vrijwillig communiceren tot het Europese label 1 november 2012 verplicht wordt.
Tijdens Reifen 2012 benadrukte Goodyear-Dunlop het bandenlabel te waarderen, maar wees wel op de beperkingen ervan. “Goodyear Dunlop waardeert het Europese bandenlabel, omdat wij ervan overtuigd zijn dat het label klanten zal helpen om beter geïnformeerde aankoopbeslissingen te nemen door ze inzicht te geven in veiligere en milieuvriendelijkere banden. Maar het Europese bandenlabel vertelt niet alles over de prestaties en milieueigenschappen van een band. Er zijn nog heel wat andere belangrijke veiligheidscriteria die niet op het label voorkomen, zoals de weerstand tegen aquaplaning, het rijgedrag op een nat wegdek, de remafstand op een droog wegdek en de tractie.”
Goodyear Dunlop analyseert ruim vijftig prestatiecriteria en onafhankelijke bandentests van autoclubs of -tijdschriften onderzoeken doorgaans tot vijftien criteria, terwijl het bandenlabel er slechts drie vereist, aldus De Bok: “Bovendien is het label niet altijd geschikt voor banden voor specifieke doeleinden, zoals winterbanden.”
www.goodyear.nl
www.dunlop.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.