Goodyear rondt sluiting Britse fabriek af

Goodyear rondt sluiting Britse fabriek af

GoodyearGoodyear rondt de sluiting van zijn bandenfabriek in Wolverhampton (Groot-Brittannië) af. Daarmee is de productie in deze fabriek tot een einde gekomen en werd afscheid genomen van 283 arbeiders.

Vernieuwde banden
De fabriek in Wolverhampton is de enige fabriek van Goodyear in Groot-Brittannië. Hier worden vernieuwde banden gemaakt, maar de Amerikaanse bandenproducent wil de productie verplaatsen. Dit moet de efficiency fors verbeteren.
Met de sluiting zegt Goodyear nauw te hebben samengewerkt met de bonden om de ontslagen medewerkers te helpen aan een nieuwe baan. Voor de meeste van hen is dat volgens een woordvoerder gelukt en zij hebben een baan in de buurt gevonden. Diegenen die dat nog niet hebben blijven nog in de fabriek werken om de sluiting af te ronden. Dit proces zal naar verwachting duren tot juni 2017.

Verkoopkantoor
Goodyear is sinds 1927 aanwezig in Wolverhampton met een bandenfabriek. In de gloriedagen werkten er 7.000 werknemers. Na de sluiting van de fabriek zal Goodyear alleen nog zijn verkoopkantoor voor de Groot-Brittannië behouden, “aangezien dit een belangrijke markt blijft voor Goodyear”, aldus de woordvoerder.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.