Goodyear presenteert bandenconcept autonome auto

Goodyear presenteert bandenconcept autonome auto

Goodyear EagleGoodyear heeft tijdens de Autosalon van Geneve een band van de toekomst onthuld die radicaal anders oogt dan de banden die we kennen. Het gaat om de Eagle-360 die bolvormig is.

Testobject
Goodyear’s conceptbanden hebben een tweeledige taak in de toekomst: ze zijn creatieve platforms waarmee de grenzen van de conventionele denkwijze worden verlegd en ze dienen als testobject bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën.
De unieke vorm van de Goodyear Eagle-360 kan bijdragen aan de veiligheid en wendbaarheid, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke eigenschappen van autonoom rijdende auto’s. De flexibele banden bewegen in alle richting, waarmee ze bijdragen aan de bescherming van de inzittenden. Actieve technologie zorgt ervoor dat de band zo kan bewegen dat er minder gripverlies optreedt bij bijvoorbeeld ijzel op de weg of onverwachte obstakels.

Halfronde vorm
Daarnaast zorgt de halfronde vorm van de Goodyear Eagle-360 voor een comfortabel rijgedrag door een vloeiende laterale beweging mogelijk te maken. Zo kunnen oneffenheden goed worden verwerkt.

Voor de verbinding met de carrosserie van de auto maakt de Goodyear Eagle-360 conceptband gebruik van magnetische levitatie. De wielen zijn verbonden met de auto met behulp van magnetische velden (op eenzelfde wijze als bij magnetische zweeftreinen) wat voor meer comfort en een lager geluidsniveau zorgt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.