Goodyear lanceert IntelliGrip voor autonome auto

Goodyear lanceert IntelliGrip voor autonome auto

Goodyear IntellGripGoodyear lanceert de IntelligGrip, een conceptband voor autonoom rijdende auto’s.

Sensortechnologie
Deze conceptband beschikt over geavanceerde sensortechnologie en is toegespitst op de controlesystemen van autonoom rijdende auto’s. Dit soort auto’s maakt gebruik van data van andere voertuigen, bestuurders, voetgangers en de weginfrastructuur, waardoor deze band een grote rol zullen spelen bij het uitwisselen van informatie. “Doordat bestuurders steeds minder vaak hoeven in te grijpen, zal de rol van de band als link met de weg nog belangrijker worden,” aldus vice-president Joseph Zekoski. “De conceptbanden dienen als testobject bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën.”

Slijtagetechnologie
Dankzij de geavanceerde sensortechnologie en het speciaal ontworpen loopvlak kan de Goodyear IntelliGrip conceptband tal van weg- en weersomstandigheden ‘herkennen’. De IntelliGrip beschikt ook over actieve slijtagetechnologie die is gebaseerd op Goodyear’s actieve slijtage- en bandenspanningstechnologie. Daarnaast wisselt de band gegevens uit met het managementsysteem van de auto, wat het rijgedrag en de veiligheid ten goede komt.

Goodyear werkt met autofabrikanten samen om deze technologie nog beter af te stemmen op hun wensen, met als doel meer informatie uit te wisselen met voorzieningen als elektronische stabiliteitsregelingen, remcontrolesystemen en ophangingscontrolesystemen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.