Goodyear officiële bandenleverancier WEC LMP2-klasse

 

FIA World Endurance Championship (WEC) heeft Goodyear verkozen tot de nieuwe officiële bandenleverancier van de LMP2-klasse van het FIA World Endurance Championship (WEC) en de Europese Le Mans Series (ELMS).
Samenwerking
De nieuwe samenwerking tussen de Automobile Club de l’Ouest (ACO), het FIA World Endurance Championship (WEC) en Goodyear volgt op het besluit van ACO om slechts een bandenleverancier aan te wijzen voor deze raceklassen.
LMP2-klasse
Deze zomer nog kondigde Goodyear aan dat het de banden verzorgt voor een aantal teams in de LMP2-klasse van het WEC. Team JOTA maakte vorige maand op Goodyear banden een indrukwekkende comeback in de derde ronde van het kampioenschap tijdens de 4 uur van Shanghai. Het nieuwe contract voor alle deelnemende WEC teams in de LMP2-klasse gaat in bij de start van het 2020/2021 seizoen op Silverstone in september. De climax van het seizoen, dat 8 races op 4 continenten bevat, vindt plaats tijdens de 24 Uur van Le Mans waar Goodyear al 14 overwinningen behaalde.
Het LMP2-partnership met ELMS gaat beginnen in april 2021. Dit kampioenschap, dat uit verschillende klasses bestaat, vindt plaats op 6 verschillende Europese topcircuits.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.