Goodyear terug in Autosport

Goodyear terug in Autosport


Goodyear keert in 2020 opnieuw terug in de Duitse autosport. Daarmee zet het bandenmerk een lange racehistory voort.
acebanden
Op de Nürburgring zet Goodyear haar banden in in het VLK Endurance kampioenschap en de 24 uurs-race. De racebanden van het merk zullen ook worden gebruikt in de raceseries DMV GT en Touring Car Cup (DMV GTC) en de DMV National Endurance Series 500 (DMV NES 500).
Versterken
Het besluit om weer deel te nemen aan de autosport is om het imago van Goodyear in de  verschillende autosport sectoren te versterken. In 2019 introduceerde de bandenproducent al de Eagle Supersport banden, die werden ingezet in de Euroese en internationale autorace competities. Ook keerde Goodyear toe tot de FIA World Endurance Championship (WEC). Ook kondigde Goodyear een partnerschap aan met de European Le Mans Series (ELMS) en de British Touring Car Championship (BTCC).
Volgens Goodyear neemt met de terugkeer in de autosport ook weer de strijd tussen de verschillende bandenproducenten toe. Goodyear kan bogen op een rijke historie in de autosport. de bandenproducent kan inmiddels bogen op 14 overwinningen in de 24 uur van Le Mans en 368 Formule 1 Grand Prix races. (Foto: Goodyear)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.