Goodyear medeoprichter Automotive Campus in Luxemburg

Goodyear medeoprichter Automotive Campus in Luxemburg

Goodyear heeft samen met de Luxemburgse overheid en IEE plannen aangekondigd om een nieuwe Automotive Campus op te richten die is gewijd aan innovatie.

Research en ontwikkeling
De Luxemburgse Automotive Campus wordt een research- en ontwikkelingsomgeving die faciliteiten biedt aan bedrijven die betrokken zijn bij technologische innovaties voor de automobielbranche. Volgens Goodyear bevordert de Automotive Campus zakelijke groei van Goodyear binnen de Europese automotive sector. Het bedrijf wil met andere, vooruitstrevende bedrijven samenwerken op het gebied van design, tests en het realiseren van nieuwe concepten. Hiervoor zorgt de campus voor “nieuwe gereedschappen en een nieuwe infrastructuur, waardoor ze in staat zijn dynamisch te blijven, en daarmee innovatief en competitief in een markt die voortdurend evolueert.”

Kweekvijver
De Automotive Campus biedt uiteindelijk plaats aan 4.000 mensen en wil in de toekomst de kweekvijver zijn voor de sector, aldus Goodyear: “De Automotive Campus zal Goodyear’s bijdrage versnellen voor toekomstige mobiliteitsoplossingen, het afleveren van slimme producten en diensten verlenen die anticiperen op de behoeften van klanten en consumenten.

De Goodyear-faciliteit op de Campus gaat 1.500 medewerkers huisvesten, waaronder zo’n 1.000 wetenschappers, ingenieurs en technici. De campus wordt gevestigd op het grondgebied van Goodyear’s voormalige draadfabriek in Bissen. De grond zal worden verkocht aan de Luxemburgse overheid.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.