Goodyear wint in bandentest Auto Express

Goodyear wint in bandentest Auto Express

goodyear-bandenexpressDe Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 is de winnaar in de nieuwste test van vierseizoenenbanden van het Britse automagazine Auto Express. Dit maakte Goodyear bekend.

Zware concurrentie
In de test nam Goodyear het op tegen concurrenten als de Michelin CrossClimate en de Nokian Weatherproof. Auto Express testte de banden op punten als natte, droge en sneeuwomstandigheden, rolweerstand en bandengeluid. “De Goodyear-banden behaalden overall de beste prestaties”, aldus Goodyear.

Presteren
De band presteerde goed met remmen bij nat weer (1e), omgaan met nat weer (1e), omgaan met sneeuw (1e) en geluid dat in de auto hoorbaar is (1e). Bij remmen bij sneeuw, rechtdoor onder natte omstandigheden en rolweerstand eindigde de band als tweede. “Goodyear schitterde in de remtest op nat wegdek en stopte 2 meter vóór de Nokian-band die op de 2e plaats eindigde”, zo meldt Goodyear.

Kim Adams, die de banden voor Auto Express testte, rapporteerde: “Het leidt geen twijfel dat de Goodyear band afkomstig is uit de winterbandenschool van het ontwerp van vierseizoenenbanden. De band levert genoeg prestaties in de tests op een nat en droog wegdek om de algemene overwinning te behalen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.