Goodyear en TNO werken aan intelligente banden
(Foto: Goodyear)

Goodyear en TNO werken aan intelligente banden

Goodyear en onderzoeksorganisatie TNO hebben ‘intelligente bandentechnologie’ geïntegreerd in de ABS-regeling van een demonstratievoertuig. Op die manier creëren ze nieuwe mogelijkheden om de verkeersveiligheid te verbeteren, zo melden de bedrijven in een persbericht.

Goodyear en TNO stellen dat uit gezamenlijk onderzoek en tests blijkt dat een verbeterd ABS de algehele efficiëntie van banden kan verbeteren en remafstanden met 1,75 meter kan verkorten. Dat kan bestuurders helpen ongevallen te voorkomen en botsingen die wel gebeuren minder ernstig te maken. “Onze samenwerking met TNO heeft inzichten van onschatbare waarde opgeleverd, met mogelijkheden om onze klanten meer waarde te bieden en bij te dragen aan de toekomst van mobiliteit”, aldus Werner Happenhofer, vicepresident, tire intelligence & e-mobility solutions.

Goodyear en TNO zijn in 2021 begonnen met gezamenlijk onderzoek naar het integreren van informatie van intelligente banden in de ABS-regeling. “TNO houdt zich bezig met het verbeteren van de veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid van voertuigen”, vertelt Machteld de Kroon, managing director unit mobility & built environment. “Door onze samenwerking met Goodyear willen we de remafstand zo veel mogelijk verkorten, waarbij elke centimeter telt. We zijn ervan overtuigd dat we door een betere integratie van banden en remsystemen kunnen bijdragen aan het terugdringen van het aantal ongevallen en zelfs levens kunnen redden.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.