Gestolen Goodyear-banden aangeboden aan Vaco-lid
(Foto: Shutterstock)

Gestolen Goodyear-banden aangeboden aan Vaco-lid

Een grote partij Goodyear banden voor bestelwagens is vorige week in Duitsland gestolen. Bandenbranchevereniging Vaco waarschuwt zijn leden dat de OE Renault-banden aan leden aanboden kunnen worden.

De diefstal betreft ongeveer 2.000 Goodyear Efficent Grip Cargo-banden. De helft hiervan is in de maat 215/65/R16C 106/104H en de andere helft heeft de maat 205/65/R16C 107/105T. Afgelopen week zijn de banden aangeboden aan een Vaco-lid, die er een melding van maakte bij de branchevereniging. Daarom stelt Vaco dat leden alert moeten zijn op verdachte aanbiedingen en bij twijfel de politie moeten bellen.

De banden zijn onderweg gestolen. “De banden waren van Turkije onderweg naar een Renault-fabriek in Frankrijk. Hier zijn wij de OE-leverancier van”, vertelt Robbert Schurink, woordvoerder van Goodyear. De uiteindelijke diefstal vond plaats in Duisburg op een beveiligd terrein.  Schurink stelt dat dit de bandenmaker nog nooit is gebeurd en dat er direct aangifte is gedaan. In afwachting van het onderzoek roept ook hij op om voorzichtig om te gaan met verdachte aanbiedingen. De banden in kwestie worden namelijk nog steeds aangeboden.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.