General Tire bestaat honderd jaar

General Tire bestaat honderd jaar

General_tire_100Bandenmerk General Tire bestaat dit jaar 100 jaar. Dit meldt Reedijk Banden Import BV, exclusief distributeur van General Tire SUV/4×4 banden.
Truckbanden
Het Amerikaanse merk richtte zich in eerste instantie alleen op truckbanden, maar biedt nu een compleet assortiment in personenwagen, bestelwagen, SUV, Off-road en truckbanden.
General Rire is in 1915 opgericht door William F. O’Neill en Winfred E. Fouse. De focus lag aanvankelijk op truckbanden; 15 jaar later was General Tire de grootste truckbandenfabrikant van Amerika. In 1950 werd het portfolio uitgebreid naar eerste montage markt van autobanden. In 1973 opende het merk haar 6e fabriek.
Sinds 1987 behoort General Tire tot Continental en hebben de twee bedrijven de krachten gebundeld.
Grabber GT
De Grabber GT voor SUV is het paradepaardje. Reedijk Banden Import distribueert de 4×4 banden al meer dan 25 jaar. In de band zijn ook technische vernuftigheden verwerkt als de Visual Alignment Indicator, die aanwijzingen over de afstelling van de band aangeeft, en de Replacement Tire Monitor die aangeeft wanneer een band vervangen dient te worden.
Het jaar 2015 zal in het teken staan van het 100 jarig bestaan met meerdere (4×4) evenementen. RBI zal hier binnenkort meer over bekendmaken op haar website.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.