General Tire viert 100 jarig bestaan

General Tire viert 100 jarig bestaan

General TireBandenproducent General Tire viert dit jaar zijn 100 jarig bestaan. Het bedrijf is in 1915 in Akron (VS) opgericht door William F. O’Neill en zijn partner Winfred E. Fouse. In dit tijd waren er meer dan 300 Amerikaans bedrijven die banden produceerden. General Tire richtte zich op de truckmarkt en kwam als eerste met een pneumatische truckband.
Truckbanden
In 1930 was General Tire de grootste producent van truckbanden in Amerika. In 1950 startte het bedrijf met de productie van OE banden voor de personenauto’s. Na aanhoudende groei opende General zijn zesde fabriek in 1973.
GenCorp
In 1984 werd holdingbedrijf GenCorp opgezet waarvan General Tire deel uitmaakte. In 1987 werd GenCorp overgenomen door Continental. In 1995 werd de naam veranderd in Continental General Tire Inc en in 2000 in Continental Tire North America Inc.
Onder de merknaam General Tire worden sindsdien nog banden gemaakt voor personenauto en trucks. In de loop van de tijd heeft het merk een sterke reputatie gekregen van 4×4 banden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.