Europese ecolabels voor autobanden definitief

Europese ecolabels voor autobanden definitief

Er komen nieuwe ecolabels voor autobanden. Daarover hebben onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten van de Europese Unie vrijdag een akkoord bereikt. Via de ecolabels moeen fabrikanten vanaf november 2012 aangeven hoe energiezuinig hun producten zijn. Bovendien moet het label ook informatie verstrekken over onder meer de geluidsoverlast en de grip op de weg. De maatregel moet Europa vooral helpen om de uitstoot van CO2 in te perken. Banden zijn goed voor 20 tot 30 procent van het energieverbruik van een voertuig. Het wegtransport is momenteel verantwoordelijk voor een kwart van de totale CO2-uitstoot in Europa. Ook kunnen energiezuinige banden tot 10 procent besparing op brandstofkosten opleveren.
De invoering van de ecolabels zouden een eenvoudige ingreep zijn om de CO2-uitstoot terug te dringen. Bovendien zouden de meerkosten voor bandenfabrikanten minimaal zijn.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. J. Verweij

    Gaan wij dus eerst 7.000.000 vervuilende stickers produceren, en op banden plakken, om ze vervolgens bij montage weer bij het afval te deponeren, zonder dat de consument ze heeft gezien.
    Geluidsproductie is absoluut niet alleen toe te schrijven aan de band. Wegdek, en bandenspanning zijn mede verantwoordelijk voor de geluidsproductie.tevens is er m.i.v. 01-10-09 reeds een S-markering voor banden tot een sectiebreedte 185m/m al van toepassing.
    Kortom hoe gek wil je het maken.?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.