Europa importeert 115 miljoen banden per jaar

Europa importeert 115 miljoen banden per jaar

In 2013 bedroeg de Europese bandenimport ongeveer 115 miljoen banden, waarvan 105 voor personenauto’s en lichte bedrijfswagens. Volgens Transport Online waren dit zo’n 75.000 containers.
China
De rest van de geimporteerde banden werd onder vrachtwagens en landbouwvoertuigen gemonteerd. Volgens Transport Online komt bijna de helft van de Europese import uit China, met Zuidaziatische landen op de tweede plaats (22%). “Nederlandse handelaren blijken niet alleen al vroeg de potentie van de Aziatische producenten onderkend te hebben, maar bewegen eveneens mee in de richting van hogere kwaliteit.”
Rotterdamse haven
Voor de Europese import van nieuwe banden zijn jaarlijks ongeveer 75.000 containers nodig. De Nederlandse bandenmarkt is relatief klein, maar via de Rotterdamse haven wordt een veel groter deel van de Europese markt, vooral Duitsland, voorzien van nieuwe importbanden. Daarnaast exporteren Europese producenten, zoals in Nederland Vredestein, wereldwijd, aldus Transport Online: “De Europese import is 1,7 keer zo groot als de export.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.