Euromaster: servicetruck met 3D-kraan voor bandenmontage

Euromaster: servicetruck met 3D-kraan voor bandenmontage

Als eerste in Nederland neemt Euromaster in Rotterdam een servicetruck met 3D-kraan in gebruik voor de montage van de allergrootste industrie- en grondverzetbanden op locatie. Hij is ontwikkeld in nauw overleg met de Rotterdamse vestiging van Euromaster.

Veiliger
Volgens de bandenserviceketen is de inzet van de 3D kraan veiliger en kan de montage twee keer zo snel worden uitgevoerd. Met behulp van de kraan kan de band los op het wiel worden gemonteerd en kan de wielcombinatie worden opgetild en teruggeplaatst op het voertuig. Hierdoor is bijvoorbeeld het gebruik van een vorkheftruck niet meer nodig. Er kunnen banden van 25 inch tot en met maar liefst 45 inch worden gemonteerd. Dankzij de 3D-kraan is montage veiliger, twee keer sneller en goedkoper voor klanten en Euromaster.

Landelijk inzetbaar
Volgens Paul de Groot, regiomanager, is de service truck nog maar een paar weken operationeel in het Rotterdamse havengebied en de ervaringen zijn boven verwachting. “We hebben naar een oplossing gezocht waarbij we op elke gewenste locatie sneller en veiliger kunnen werken. De service truck is landelijk inzetbaar en echt een uitkomst voor ons en onze klanten.”

Euromaster geeft momenteel diverse demonstraties met de servicetruck in de Rotterdamse haven.

Foto: V.l.n.r Klaas Koopman (Stern Mercedes Nijkerk), Paul de Groot en Jos Gesthuizen (Euromaster Nederland).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.