Nieuwe bandenfabriek Yokohama in India

Nieuwe bandenfabriek Yokohama in India

Yokohama Rubber gaat in India een nieuwe fabriek voor personenautobanden bouwen. In eerste instantie zal de jaarlijkse productie vanaf juli 2014 700.000 banden bedragen. Met de bouw gaat een investering van ongeveer 4,4 miljard yen gemoeid.
Al in april 2008 heeft Yokohama Rubber het contract getekend met de Indiase Haryana State Industrial and Infrastructure Development Corporation Limited voor de aankoop van grond op industriegebied Bahadurganh, vlakbij Delhi. Maar de bouw van de bandenfabriek liep vervolgens vertraging op als gevolg van de recessie.
In de nieuwe fabriek zal Yokohama India worden gehuisvest, opgericht in april 2007 als een onderdeel van Yokohama Rubber. Sinds die tijd verkoopt Yokohama India personenautobanden voor de vervangingsmarkt via haar eigen verkoopnetwerk.
Yokohama ziet goede mogelijkheden in India voor expansie. In 2011 bedroeg de verkoop van personenauto´s in India ongeveer 3 miljoen stuks. De verwachting is dat de markt in 2020 de 7 miljoen auto´s zal overtreffen en daarmee zal uitgroeien tot de derde grote automarkt in de wereld. Ook wordt verwacht dat de locale bandenmarkt stevig zal groeien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.