Dunlop voor nieuwe Mercedes-AMG GLC 43 4Matic

Dunlop voor nieuwe Mercedes-AMG GLC 43 4Matic

Mercedes-Benz heeft de banden van Dunlop gekozen voor OE montage op de nieuwe Mercedes-AMG GLC 43 4Matic.

Winterbanden
De GLC 43 4Matic zal worden uitgerust met de Winter Sport 5 SUV in de maatvoeringen 255/45 R 20 105V XL (voor) en 285/40 R 20 108V XL (achter). Deze serie is de nieuwste uitvoering in de winterbandenserie van Dunlop. Deze keuze is tot stand gekomen na een gezamenlijke ontwikkeling van Mercedes-AMG en Dunlop.

Profielblokken
De nieuwe Dunlop Winter Sport 5 SUV zorgt voor excellente grip en prestaties op verschillende soorten wegdekken in de winter. De band is onder meer voorzien van profielblokken die zorgen voor betere prestaties op besneeuwde wegen, en schuine lamellen in het midden die zorgen voor een zijdelingse grip op gladde wegdekken. Daarnaast is de kans op aquaplaning verder afgenomen door de diepere groeven, terwijl de geoptimaliseerde constructie en gewichtsverdeling bijdragen aan een lager brandstofverbruik.

Naast deze nieuwste montage af fabriek heeft Dunlop meer speciale banden ontwikkeld voor modellen van Mercedes-AMG, waaronder die voor de Mercedes-AMG C 43, de Mercedes-AMG A 45, de Mercedes-AMG CLA 45, de Mercedes-AMG C 63 en de Mercedes-AMG G 63.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.