Dunlop komt met toekomstvsie raceauto’s

Dunlop komt met toekomstvsie raceauto’s

Dunlop heeft als bandenmerk dat als langste betrokken is bij de autosport, gekeken naar de toekomst van raceauto’s. In een rapport beschrijft futuroloog Dr. Ian Pearson dat races in de toekomst veel groener en interactiever zullen zijn.
Racebanden
Volgenx Pearson worden raceauto’s over een aantal jaren waarschijnlijk niet aangedreven door verbrandingsmotoren, maar met plasmastuwraketten als vervanging van benzine. Ook kunnen auto’s dan van vorm veranderen, waardoor de aerodynamica wordt verbeterd en ze beter bestuurbaar zijn. De elektronisch te bedienen materialen kunnen ook in racebanden worden verwerkt, waardoor variabele grip en betere slijtage-eigenschappen mogelijk zijn.
Augmented reality
Daarnaast kunnen fans via ‘augmented reality’ deelnemen aan de race, terwijl ze dankzij de ‘active skin’ de fysieke sensatie van de coureur kunnen voelen. Er bestaan al videobrillen, zoals Google Glass, die computerbeelden over het gezichtsveld projecteren. Hiermee kunnen twee verschillende personen verschillende sponsornamen op raceauto’s zien.
Volgens Pearson zal ook de ‘active skin’ worden ontwikkeld. Op de huid geprinte elektronica kan worden gekoppeld aan de zenuwen van personen. Daardoor kunnen toeschouwers zelf de fysieke sensaties van de coureurs meemaken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.