Dunlop ontwerpt banden Opel Monza concept

Dunlop ontwerpt banden Opel Monza concept

Opel MonzaDunlop heeft de nieuwe Opel Monza Concept geschoeid met Dunlop-banden. Beide fabrikanten stemden de banden af op het nieuwe, gestroomlijnde design van de auto om zo de vederlichte uitstraling van het koetswerk te benadrukken.
Ontwerp
Het ontwerp van de Dunlop-conceptband in de maat 245/35 R 21 ging begin 2013 van start. Het bandenontwerp kreeg dezelfde aerodynamische lijnen als de Monza Concept zelf, waardoor het totaalbeeld van de auto via de banden wordt doorgetrokken tot op het asfalt. “De ontwerpteams van Dunlop en Opel werkten aan het design en de ontwikkeling van de band tot ook het loopvlak naadloos aansloot op het strakke ontwerp van de auto,” aldus Helmut Fehl van Dunlops design- en ontwikkelingscentrum in Hanau (Duitsland).
Evolutie
De ontwikkeling van de conceptband sluit aan op de inzet van Dunlop om toonaangevende constructeurs uit heel Europa bij te staan bij de lancering van zowel nieuwe productiemodellen als conceptauto’s. “Dit project bevestigt hoe graag we willen meewerken aan de evolutie van de autosector op het vlak van ontwikkeling.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.