Dunlop OE voor Porsche 911 GT3

Dunlop OE voor Porsche 911 GT3

Porsche 911 GT3Porsche heeft de Sport Maxx Race banden van Dunlop goedgekeurd voor OE montage op de nieuwe Porsche 911 GT3. Dit laat de bandenproducent weten.
Sport Maxx Race
Volgens Dunlop werd de Sport Maxx Race goedgekeurd dankzij zijn vermogen om hoogstaande evenwichtige en sportieve prestaties af te leveren. De band wordt op de 911 GT3 gemonteerd in de maat 245/35 ZR20 (91Y) NO vóór en in de maat 305/30 ZR20 (103Y) XL NO achter. De maten en de specifieke combinatie daarvan werden speciaal ontwikkeld voor de nieuwe Porsche en werden in nauwe samenwerking met Porsche gebouwd.
Nürburgring circuit
De Sport Maxx Race werd getest op de diverse asfaltoppervlakken, bochtstralen en compressies van het Nürburgring circuit. Volgens Andreas Preuninger, Project Manager GT auto’s bij Porsche AG, was het vooral de uitstekende grip die heeft overtuigd voor de GT3: “Met deze banden konden we de vertraging tijdens het remmen verbeteren en werden de transversale krachten optimaal overgedragen. Deze banden onderscheiden zich ook door de stabiele stuurrespons en een hoge mate van stabiliteit.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.