Goodyear en SRI ontbinden alliantie

Goodyear en SRI ontbinden alliantie

Goodyear Dunlop eindeHet nieuws was al eerder doorgesijpeld, maar nu is er de officiële bekendmaking: The Goodyear Tire & Rubber Company is met Sumitomo Rubber Industries Ltd overeengekomen de wereldwijde alliantie tussen de twee bedrijven te ontbinden. Hiermee eindigt de samenwerking tussen Goodyear en Dunlop.
271 miljoen dollar
Voor de ontbinding zal Goodyear 271 miljoen dollar betalen aan SRI. Tevens zal Goodyear een lening van ongeveer 55 miljoen dollar terugbetalen aan SRI binnen 3 jaar na het afsluiten. Als gevolg van de overeenkomst zal Goodyear ook 3,4 miljoen SRI-aandelen verkopen.
Joint Ventures
Goodyear en SRI (Dunlop) gingen de alliantie aan in 1999 door middel van vier joint ventures: één in Noord-Amerika, één in Europa en twee in Japan. In 2016 zullen deze joint-ventures worden ontbonden. Goodyear verwacht dat de transactie zal bijdragen aan de netto winst vanaf het eerste kwartaal van 2016. Op basis van het operationele plan voor 2015 zou de jaarlijkse positieve impact op de netto winst ongeveer 40 miljoen tot 50 miljoen dollar bedragen. Overigens behoudt Goodyear het merk Dunlop in Europa.
“Terwijl we de afgelopen 16 jaar de waarde hebben gezien van de alliantie, is Goodyear momenteel in een uitstekende positie om haar eigen strategie verder voort te zetten,” zegt Goodyear Chairman en CEO Richard J. Kramer. “Dit besluit vergroot onze flexibiliteit om te groeien en meer winstgevend te worden.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.