Deutsche Bank: markt truckbanden krimpt

Deutsche Bank: markt truckbanden krimpt

Deutsche BankVolgens analisten van de Deutsche Bank is de sluiting van de Michelin truckbandenfabriek in Tours een voorbode voor lagere volumes voor de productie van truckbanden in Europa.
Markt truckbanden krimpt
De Franse fabriek had een capaciteit van 1,2 miljoen banden per jaar. De sluiting is volgens de analisten illustratief voor de krimp op de Europese markt voor truckbanden. “Ten opzichte van 2007 (vóór de crisis) is de Europese markt voor truckbanden 8 procent gekrompen tot 20 miljoen banden. De Europese markt voor personenautobanden is in deze periode juist 6 procent gegroeid tot 404 miljoen banden.”
Ook zouden Continental en Pirelli de capaciteit voor truckbanden in Europa volgens de analisten de laatste vijf jaar al hebben teruggebracht met 2 miljoen truckbanden. De Europese Michelin fabrieken voor truckbanden zouden momenteel op 60 procent van de capaciteit draaien.
Zeven fabrieken
Michelin heeft zeven fabrieken voor truckbanden in Europa en heeft daarmee een capaciteit van 10 miljoen banden per jaar. De sluiting van de fabriek in Tours zal 70 miljoen euro kosten, maar zal ook een jaarlijkse besparing van 35 miljoen euro opleveren, aldus Deutsche Bank.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.