DBS breidt kennis landbouwbanden uit
(Foto: Shutterstock)

DBS breidt kennis landbouwbanden uit

DBS Tyremanagement group heeft Profile Car & Tyreservice Zierikzee en Middelharnis overgenomen. Het betekent voor het bedrijf een versterking van kennis op het gebied van landbouwbanden. De overname, die per 1 maart 2023 van kracht is, biedt DBS niet alleen een bredere dekking, maar vergroot ook de kennis en vaardigheid op het gebied van landbouwvoertuigen en grondverzetmachines. Dit meldt het bedrijf in een bericht.

Eigenaar van DBS Tyremanagement group, Johan van Dijk, ziet dit als een waardevolle kans. Dit komt doordat het hoofdkantoor van het bedrijf gevestigd is in de regio Hoeksche Waard, een symbool van innovatieve landbouw. “We dragen graag ons steentje bij aan deze regio”, aldus de van Dijk.

Volgens hem verandert er niks voor de huidige klanten, want dezelfde gezichten blijven betrokken bij het bedrijf. “De schaalvergroting moet zorgen voor meer proces efficiëntie. Dat werkt in het voordeel van de klant. Zij profiteren van een breder aanbod en dankzij ons grote netwerk, kunnen we snel(ler) schakelen.”

De overname is ook een uitbreiding van het service- en dienstenpakket voor het bedrijf. Profile is net als DBS specialist in truckbanden en personen- en bestelwagenbanden en specialiseert zich op landbouwbanden. Volgens directeur Rini Bustraan een vak apart: “We hebben jaren ervaring in de landbouw en grondverzet. Die ruime praktijkervaring koppelen we aan onze productkennis”, aldus Bustraan.

DBS Tyremanagement group b.v. is opgericht in 1988. In 2023 telt het bedrijf 16 vestigingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.