ContiWinterContact TS 850 winnaar 1e winterbandentest 2013

ContiWinterContact TS 850 winnaar 1e winterbandentest 2013

ContiWinterContact TS 850De ContiWinterContact TS 850 heeft de eerste onafhankelijke winterbandentest van dit jaar met een duidelijke overwinning afgesloten. Dit laat Continental weten.
Testwinnaar
De band in de maat 185/60 R 15 scoorde over de gehele linie goed tot zeer goed, met als uitschieters het weggedrag op besneeuwd en nat wegdek. In Nederland is de ContiWinterContact TS 850 nu al verkrijgbaar. De testwinnaar is er in maten van 14 t/m 17 inch. Daarmee is hij ook geschikt voor grotere automodellen.
Lapland
De eerste winterbandentest van dit jaar werd georganiseerd door het Duitse vaktijdschrift ACE Lenkrad in samenwerking met de Oostenrijkse Automobielclub ARBÖ en de technische inspectiedienst GTÜ. De banden werden beproefd in Fins Lapland en op een testterrein in Frankrijk. In de categorie ‘winterbanden voor compacte modellen en middenklassers’ nam de ContiWinterContact™ TS 850 met de maat 185/60 R 15 het op tegen een groot aantal concurrerende modellen van Europese en Amerikaanse bandenfabrikanten. Een Volkswagen Polo fungeerde als testvoertuig.
Klik hier voor het filmpje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.