Continental komt met geluiddempende band

Continental komt met geluiddempende band

Conti technologieContinental komt met de ContiSilent technologie, een technologie waarmee nieuwe banden substantieel minder geluid opleveren binnen in de auto.
Speciale coating
De geluidsreductie is het resultaat van een speciale coating aan de binnenzijde van het loopvlak. Deze speciale laag van foam heeft een dusdanig dempend effect op de geluidsgolven die geproduceerd worden door de banden, dat het niet uitmaakt op welke ondergrond men rijdt. Het geluid binnen in de auto zal volgens Continental met zeker 9 decibel afnemen.
Prestaties
Omdat alle andere onderdelen van de band en het loopvlak overgenomen zijn uit het traditionele productieproces van de banden is er geen verschil in de prestaties van de band bij remmen, sturen of rijden in nat weer. ContiSilent kan gewoon worden toegepast op de standaard banden van Continental.
Audi voorziet als eerste autofabrikant zijn RS 6 Avant en de RS 7 Sportback modellen van de ContiSilent banden uit de ContiSportContact 5P serie, voorzien van ContiSilent technologie, in de maten 285/30 ZR 21 en 275/30 ZR 21.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.